Hvordan beregne pizzamengden?!

Hvor mye pizza bør du bestille? Slik beregner du rett mengde pizza til anledningen

Å bestille take-away pizza er en enkel og smakfull måte å tilfredsstille sulten på, men når man sitter med bestillingen kan det være vanskelig å vite akkurat hvor mye man trenger. Om du skal bestille til deg selv, til familien eller til et selskap, er det alltid viktig å finne riktig mengde pizza for å unngå å enten gå sulten eller ha rester som blir kastet. Her er noen trinn for å hjelpe deg med å beregne nøyaktig hvor mye take-away pizza du trenger.


Trinn 1: Antall personer

Det første skrittet i å beregne mengden pizza er å vite hvor mange personer du bestiller for. Dette vil være grunnlaget for alle dine beregninger. Lag en liste over alle som skal spise pizzaen.


Trinn 2: Pizza per person

Nå som du vet antall personer, må du estimere hvor mye pizza hver person sannsynligvis vil spise. Dette vil avhenge av flere faktorer:

  • Selskapets type og varighet: For en lett sammenkomst hvor det er andre snacks og måltider tilgjengelige, kan du regne med 2-3 pizzastykker per person. For en middels selskapssammenkomst, som en bursdagsfeiring, kan du beregne 3-4 pizzastykker per person. For en stor selskapssammenkomst eller en idrettsbegivenhet, hvor pizzaen er hovedmåltidet, kan du beregne 4-6 stykker per person.
  • Sultnivået: Er dette et lett måltid eller en skikkelig middag? Folk spiser vanligvis mer når de er veldig sultne.
  • Type pizza: Noen pizzaer er mer mettende enn andre. For eksempel, en pizza med tykk bunn (amerikansk) og rikelig med fyll kan tilfredsstille sulten raskere enn en pizza med tynn (italiensk) bunn og få ingredienser.
  • Alder: Barn spiser vanligvis mindre enn voksne. Husk å justere mengden for å inkludere barn, om nødvendig.


Trinn 3: Variasjon og preferanser

Tenk på variasjon og individuelle preferanser. Noen foretrekker vegetarpizza, mens andre foretrekker kjøttfylte alternativer. Sørg for å tilby et utvalg av pizzatyper som inkluderer vegetar, kjøtt, ost, og eventuelt spesialvarianter avhengig av gjestenes preferanser, derunder allergier. Våre glutenfrie variant kommer for eksempel kun i 30cm (medium størrelse). Med dette sikrer du at alle kan finne noe de liker.

PS! Glem for all del ikke rømmedressingen.


Trinn 4: Deling av pizza

Vurder å bestille pizzaer i forskjellige størrelser, for eksempel medium og stor. Dette gjør at gjestene kan velge mellom ulike størrelser, og det gir også fleksibilitet i forhold til mengden pizza du bestiller. Du kan variere med å legge til ulike ingredienser, om de ikke allerede er på den "standard versjonen" på menyen, for å maksimere variasjonen og gjøre det enklere for gjestene å prøve ulike typer.

Følger du disse trinnene, vil du være godt forberedt for å bestille den nøyaktige mengden take-away pizza du trenger for enhver anledning. Enten det er en stille kveld alene eller en livlig sammenkomst, med riktig mengde pizza blir måltidet alltid en suksess. Så, slapp av, nyt maten, og nyt smaken av din favorittpizza!