Personvern og Cookies - Dominos.no

Personvern og Cookies

Behandling av personopplysninger hos Domino's Pizza

Domino’s Pizza respekterer ditt personvern og følger gjeldende personvernregelverk ved vår behandling av kundeopplysninger, slik at du kan føle deg trygg når du handler hos oss.

Når du bruker vår app eller vårt nettsted og/eller er i kontakt med oss for å gjøre en bestilling, vil vi behandle personopplysninger om deg. Nedenfor finner du informasjon om personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er:

DP Norway AS Adresse: Postboks 1044 Hoff, 0218 Oslo

Org.nr.: 913169883

For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte oss på personvern(a)dominos.no.

Formålet med behandlinger av personopplysninger

Vi benytter dine personopplysninger først og fremst for å kunne gjennomføre en bestilling, levere våre produkter og for å kunne yte god kundeservice til deg ved å:

  • Sikre riktig og effektiv leveranse av din bestilling. Dette gjøres ved å knytte dine opplysninger til ordren for effektivt å kunne ekspedere henting, levering og gi deg status på din ordre på henteskjerm i butikk.
  • Din informasjon benyttes i denne sammenheng også for å hindre misbruk av tjenesten
  • Gi relevant og god kundeservice, samt sikre effektiv feilretting og kundeadministrasjon.
  • Sende ut markedsføring og tilbud. En slik behandling skjer på grunnlag av en avtale med deg og bare dersom du spesifikt har samtykket til dette.
  • Forbedre brukeropplevelsen og analysere bruk av våre nettsider. Til dette benytter vi informasjonskapsler (cookies).
  • Utvikling av nye og eksisterende tjenester. Vi kan i tillegg behandle personopplysninger for å utvikle våre tjenester og produkter og har en berettiget interesse til å gjennomføre en slik behandling.

Hvilke personopplysninger behandler vi

Personopplysningene vi kan behandle om våre kunder er profilopplysninger, navn, e-postadresse, passord, telefonnummer, leveringsadresse/hente adresse, betalingsmåte (kort, kontant), antall kjøp, innhold i bestilling, pris på bestilling, samt eventuelle rabatter som benyttes i forbindelse med gjennomføringen av din bestilling.

Domino’s lagrer ikke kredittkortopplysningene dine, men benytter seg av sertifiserte tredjepartsleverandører for å gjennomføre betaling gjennom vår app eller våre nettsider. Vi behandler også Facebook-konto informasjon (profilbilde og e-postadrese) om deg dersom du bruker dette som innloggingsmetode.

Vi kan i tillegg benytte informasjon du sender til websiden, som f.eks. din IP-adresse, nettleserinformasjon, type enhet som benyttes, brukernavn, geografisk plassering, samtykke/kontakt preferanser for å ivareta sikkerheten i løsningen og for å gi deg en god brukeropplevelse.

Vi spør kun om tilgang til din geografiske plassering der det er nødvendige for at tjenesten vi tilbyr deg skal fungere som forutsatt. For eksempel gjelder dette funksjonalitet for å kunne vise deg nærmeste restauranter i vår app. Du bestemmer selv om appen skal få tilgang til din geografiske plassering og du kan når som helst også trekke tilgangen tilbake i innstillingene i appen.

For våre bedriftskunder som benytter seg av faktura-betaling, vil vi ta imot bedriftsnavn, organisasjonsnummer, navn på kontaktperson, telefonnummer kontaktperson/bedrift, e-post til kontaktperson/bedrift, fakturaadresse med eventuelle merknader. For bedriftskunder vil det bli gjennomført kredittvurderinger via Bisnode.

Vi samler ikke flere opplysninger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålene som nevnt ovenfor.

Lagring av personopplysninger

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Vi beholder dine profilopplysninger så lenge du har et aktivt kundeforhold til oss. Normalt lagrer vi ikke personopplysninger ut over en periode på 3 år.

I enkelte tilfeller kan vi beholde opplysninger utover dette der det er nødvendig for å ivareta vår interesse i en konkret sak eller vi er pålagt å beholde opplysningene etter regnskaps- og bokføringslovgivning.

Deling av personopplysninger

Behandling av personlig informasjon om våre kunder er en integrert del av vår virksomhet. Vi selger aldri dine personlige opplysninger til andre. Vi deler bare dine personopplysninger i følgende tilfeller:

  • Med tredjeparter, når en del av bestillingen omfatter tjenester som leveres av en tredjepart, som f.eks. franchisetakere som ekspederer bestillingen.
  • Med tredjepartsleverandører som utfører oppgaver eller arbeid på vegne av eller instruks fra DP Norway AS, og for de formål som er angitt i denne personvernerklæringen, slik som f.eks. systemleverandører, leverandører betalingstjenester og sikkerhetstjenester.
  • Med offentlig myndighet når det er påkrevd i henhold til lov eller rettskraftig vedtak fra myndighet.

Dine rettigheter

Gjeldene personvernlovgivning gir våre kunder en rekke rettigheter. Denne personvernerklæringen gir deg informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger, men vit at du også kan be om;

  • Innsyn i egne personopplysninger
  • Korrigering av personopplysninger
  • Sletting av personopplysninger
  • Begrensning av behandling av personopplysninger
  • Dataportabilitet – dersom du vil ta med dine opplysninger til en annen pizzaleverandør.

Innsyn, korrigering, dataportabilitet eller endring av samtykker, kan du selv gjøre via vår webløsning.

Dersom du ikke har bestilt via web eller app tidligere, kan du ta kontakt med kundesenteret for å få en brukerkonto koblet til dine opplysninger.

Les mer om dine rettigheter på Datatilsynets sider: https://www.datatilsynet.no/ ​

Det er også mulig å kontakte kundesenteret på personvern(a)dominos.no for å ta i bruk dine rettigheter ovenfor oss.

Ettersom vi beskytter opplysningene om deg, så du er nødt til å identifisere deg med gyldig legitimasjon før vi lar deg ta i bruk rettighetene knyttet personlig til deg som vår kunde.

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

Virksomhetsoverdragelse

I noen tilfeller kan vi kjøpe eller selge virksomheter og restauranter. I denne typen transaksjoner er kundeinformasjon og systemer typisk en av de forretningsmessige eiendelene som overføres.

Ved et evt salg, eller dersom DP Norway forlater virksomheten eller går konkurs, vil brukerinformasjon være en av eiendelene som overføres til en tredjepart.

Du erkjenner at slike overføringer kan forekomme, og at overtagere av DP Norway kan fortsette å bruke dine personlige opplysninger som angitt i bruksvilkårene.

Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her.

Dersom vi gjør større endringer i vår personvernerklæring vil vi også kunne kontakte deg gjennom for eksempel e-post eller øvrige kanaler for å informere om endringen.

Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside www.dominos.no.

Denne personvernerklæringen ble sist endret desember 2020.

Barn og internett bruk

Vårt nettsted og tjenestene som er tilgjengelige gjennom Domino's Pizza Norway er ikke ment for barn under 16 år uten voksnes samtykke og involvering.

Domino's Pizza Norway behandler ikke bevisst informasjon om barn under 16 år og mener at barn i alle aldre skal ha foreldres samtykke før de gir ut personlig informasjon.

Om «cookies» (informasjonskapsler)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som legges på nettleseren på din PC eller mobiltelefon av nettstedene du besøker. Informasjonskapsler brukes ofte for å få nettstedene til å fungere eller for å forbedre brukeropplevelsen, samt for å gi viss informasjon til eierne av nettstedet. Dersom du godtar det er det bare å fortsette å bruke siden som normalt.

Hvorfor bruker vi cookies?

I Dominos bruker vi cookies til å registrere hvordan du bruker Dominos.no, slik at vi kan forbedre nettsidene våre og gjøre de enklere og bedre å bruke. Noen cookies trengs for å få nettsiden til å fungere ordentlig. Andre hjelper nettstedet med å huske preferansene dine. Slik som brukernavnet eller passordet ditt eller hvilket språk du foretrekker. Cookies gjør at du ikke trenger å fylle ut den samme informasjonen hver gang du besøker samme nettside. Siden vil fungere bedre og du får en bedre opplevelse og tjeneste. Det cookies ikke kan gjøre derimot er å “stjele” informasjon om deg eller datasystemet ditt.

Hvem ser informasjonen?

Dominos selv samt selskaper har avtale med selskaper som lager nettstatistikk for oss i tråd med norsk lovgivning. Det gjelder for eksempel informasjon du gir oss i skjemaer du sender inn.

Vi bruker også Facebook pixel som samler data fra nettsiden vår og tracker trafikk vi får fra våre annonser på Facebook og Instagram. Facebook-pikselen er et analyseverktøy som lar oss måle effekten av annonseringen vår, ved å forstå handlingene du utfører på nettsidene våre. Vi bruker pikseldataene til å sørge for at annonsene våre vises til de riktige personene. Det vil si at når du besøker nettstedet vårt og utfører en handling (f.eks kjøper pizza), utløses pikselen som rapporterer denne handlingen. Dette hjelper oss å gi deg relevante annonser på Facebook og Instagram. Vi gjør tilsvarende trafikk analyser for Snapchat, Bing, Google analytics, Google Tag Manager og Googleadservices.

Hvordan slår jeg av cookies?

Hvis du ikke godtar bruk av cookies, kan du slå dem av fra menyen i nettleseren din. Det er enkelt å gjøre, men husk at dersom du sier nei til cookies, vil opplysninger om deg, som brukernavn og passord og info om hvordan du bruker nettsidene våre, ikke bli lagret. Det vil gå ut over funksjonalitet og opplevelsen både av nettsiden vår. Nettsiden fungerer rett og slett ikke som den skal.

Du kan lese mer om hvordan du endrer innstillinger og deaktiverer cookies på nettlesernes egne nettsider. Du kan videre blokker overnevnte trafikkanalyse på http://www.adsrvr.org/.